Grau de Multimèdia Universitat Oberta de Catalunya
Documentació Audiovisual Grau de Multimèdia

Getty Images

Jaume Pedregosa

Getty Images (www.gettyimages.es) està considerat el primer banc d’imatges del món, no solament per la gran qualitat de les imatges que ofereix, sinó també pels seus sistemes de cerca i categorització. La col·lecció de Getty s’estima en més de 200 milions d’ítems. Actualment distribueix fotografies, pel·lícules i música, a més d’oferir serveis de valor afegit, com ara encàrrecs fotogràfics i gestió de drets i autoritzacions. Les seves col·leccions d’imatges estan organitzades en dues seccions:
· Editorial: per a imatges d’actualitat i arxiu.

· Creative: enfocades per a publicitat i comunicació.
La divisió Getty Films (gettyimages.es/footage) distribueix imatges, pel·lícules i música, i organitza la cerca d’informació mitjançant paraules clau per temes, estils i conceptes.

Getty permet la inserció de milions d’imatges de manera gratuïta (sempre que sigui per a ús personal) per lluitar contra l’ús no autoritzat de les seves imatges. Mitjançant el sistema d’inserció, Getty dóna crèdit a l’autor de la fotografia i també enllaça cap a la seva pàgina web, per a qui vulgui adquirir la imatge.

Getty ha incorporat el fons de Corbis Images, fins al moment el segon banc d’imatges comercial del món tant per la seva riquesa com per la seva amplitud. El fons inclou tant material històric com actual, i prestigioses col·leccions de fotografia com Bettman i Sygma, i col·leccions de grans corporacions cinematogràfiques com National Geographic, Sony Entertainment, MGM Stuidos o HBO Archives.

Treballo com a documentalista de televisió i col·laborador docent al Grau Multimèdia de la UOC. Estic especialitzat en el camp de la documentació informativa i d'imatges realitzant tant la recerca...

Deixa un comentari