Grau de Multimèdia Universitat Oberta de Catalunya
Documentació Audiovisual Grau de Multimèdia

Bases de dades amb accés des de Biblioteca UOC

Jaume Pedregosa

Artstor

Base de dades que ofereix accés a més d’1,8 milions d’imatges procedents de museus, arxius i artistes. Els continguts són multidisciplinaris, tot i que entre les col·leccions destaquen els àmbits de les humanitats, l’art, l’arquitectura i les ciències. Permet descarregar i imprimir imatges, i disposa d’un espai de treball i de creació de presentacions un cop creat el teu registre.

 

​Oxford Art Online

Versió en línia del Dictionary of Art editat per MacMillan-Grove, un dels diccionaris més actualitzats sobre art i artistes d’abast mundial, on l’art català hi està especialment ben tractat.​

 

ImageQuest

Base de dades d’imatges lliures de dret per a finalitats educatives. Permet explorar conceptes per col·leccions, o cerca termes de forma lliure. Les funcionalitats de la base de dades permeten la utilització de filtres per col·lecció, format, clip art, etc…

 

MyNews Hemeroteca

​Plataforma digital de premsa impresa moderna espanyola. Es tracta d’una eina de documentació utilitzada per periodistes i professionals de la informació, però pot resultar d’interès per a l’estudi de qualsevol àmbit temàtic.

P​odreu consultar:

 

– Text complet i pdf’s originals

– Més de 247 milions d’articles, des del 1996

– Més de 1400 fonts (nacionals, econòmiques, regionals, esportives, agències…)

Treballo com a documentalista de televisió i col·laborador docent al Grau Multimèdia de la UOC. Estic especialitzat en el camp de la documentació informativa i d'imatges realitzant tant la recerca...

Deixa un comentari